restauracja menuRestauracja "RÓŻA WIATRÓW"

 

Autorskie menu naszej restauracji „Róża Wiatrów” zmienia się wraz z rytmem pór roku- potrawy przypominają malowidła, zaś ich składniki paletę kolorów. To tu na co dzień powstają małe dzieła sztuki, stanowiące sukcesję emocji, weny twórczej, aromatów i smaków.

Istnieje również możliwość zorganizowania przyjęcia okazjonalnego. W tym celu oferujemy Państwu dużą, przestronną salę przeznaczoną na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe.

Niezależnie od tego, czy będzie to niewielkie spotkanie, czy duże przyjęcie w gronie rodziny, zapewnimy niepowtarzalną atmosferę każdego wydarzenia.

Nowocześnie, a zarazem stylowo urządzone wnętrza pasują do wszelkich okazji. Doskonała kuchnia i nienaganna obsługa sprawią, że przyjęcie zorganizowane w naszej restauracji pozostanie na długo w pamięci Gości.

  

Godziny otwarcia Restauracjikarta win

Codziennie 12-21

Śniadania

Pn/Sb 7-10 Ndz 8-11

Przystawki

Deska wędlin i serów regionalnych (300g)

orzechy, winogrono, miód, pieczywo

charcuterie platter of fine local meats and cheese, served with grapes, nuts, honey and bread

Gravlax z troci w ziołach i cytrusach (250g)

kawior z pstrąga, sałaty, warzywa, pomarańcza, winogrono, pieczywo

sea trout graylax marinated in herbs and citrus fruits, trout caviar, lettuce, vegetahles, orarnge, grapes, bread

Śledź (250g)

burak, śmietana, jajko, ogórek kiszony, zioła, chipsy z topinamburu

herring, beetroot, cream, egg, pickled encumber, herbs, Jerusalem artichoke chips

Talerz owoców morza (300g)

macka ośmiornicy, krewetki, mule, czosnek, sos na białym winie, pieczywo

sea food platter, octopus tentacle, prawns, mussels, garlic, white wine souce, bread

 

Tatar wołowy (200g)

żółtko, korniszon, cebula czerwona, grzyb marynowany

cIassic Beef tattare, egg yolk, gherkias, pickled mushroom, red ortion

Zypy

Bulion z gęsi (350g)

udon, szarpane mięso gęsi, jesienne warzywa korzeniowe julienne

goose broth, udon, pulled goose meat, julienne autumn root wegelables

Dyniowy krem (250g)

mleko kokosowe, chilli, imbir, prażona pestka dyni

pumpkin cream with cocoout milk, chili, ginger and roasted pumpkin seed

Zupa mięsna z jelenia (300g)

jesienne warzywa, ciecierzyca, kwaśna śmietana

venison and autumm vegetable broth with chickpea and sour cream

 Dania główna

Gnocchi w sosie grzybowym z żurawina (250g / 300g)

szpinak, ser pecorino, rostbef sous -vide

gnocchi in mushrooms sauce, cranberries, spinach, pecorino cheese, sous vide roast beef

Halibut (300g)

soczewica czarna, warzywa sezonowe, sos krewetkowy

halibut, black Ientils, seasonal vegetables, shrimp sauce

Kurczak kukurydziany supreme (400g)

z truflowym nadzieniem, gnocchi ze szpinakiem, sos jus, warzywa sezonowe

supreme cron chicken with truffle filling, gnocchi, spinach, jus sauce, seasonal vegetables

Polędwiczka wieprzowa w boczku sous - vide (350g) puree z zielonego groszku, gratin ziemniaczane, buraczki, demi glace ziołowy pork tenderloin sous - vide with bacon, green peas puree, potato gratin, beetroot, herbal ...

Pyzy z gęsiną i czarną soczewicą (300g)

okrasa, kapusta kiszona z grzybami

dumplings filled with goose meat and black lentils, garnish, sauerkraut with mushrooms

Roladka z udźca jelenia (450g)

demi glace ziołowy, gratin ziemniaczane, buraki w śmietanie, warzywa sezonowe

venison roulade, herbal demi glace, potato gratin, beetrooI with cream, seasonal vegetables

Sałatka z bekonem wołowym (200g)

śliwka pieczona, kiszona peperoni, cebula czerwona, korniszon, pieczarka, majonez miso, pieczywo

salad with beef bacon, baked plum, pickled pepperoni, red onion, gherkin, mushroom, miso mayonnaise, bread

Troć (350g)

kluseczki dyniowe, puree z zielonego groszku, sos krewetkowy, warzywa

sea trout, pumpkin dumplings, green pea puree, shrimp sauce, vegetables

Udon surf&turf (300g / 400g)

wołowina, krewetka, sos hoisin, kiełki, orzech nerkowca, szczypiorek,brokuł

udon surf&turf, beef, shrimp, hoisin sauce, sprouts, cashew nut, chives, broccoli

Żebro wołowe w sosie porto (800g)

buraczki w śmietanie, ziemniaki hasselback, warzywa sezonowe

beef rib in red wine sauce, beetroots in cream, hasselback potatoes, seasonal vegetables

Steki

Stek wołowy rostbef sous -vide (500g)

ziemniaki hasselback, masło smakowe, demi glace ziołowy, warzywa sezonowe

roast beef sous - vide, hasselback potatoes, flavored butter, herbal demi glace, seasonal vegetables

Stek wołowy Tomahawk (1200g)

ziemniaki hasselback, masło smakowe, demi glace ziołowy, warzywa sezonowe

tomahawk beef steak, hasselback potatoes, flavored butter, herbal demi glace, seasonal vegetables

Stek z polędwicy wołowej (400g)

ziemniaki hasselback, masło smakowe, demi glace ziołowy, warzywa sezonowe

beef tenderIoin steak, hasselback potatoes, flavored butter, herbal demi glace, seasonal vegetables

Desery

Gruszka św. Heleny (200g)

krem Angielski, śliwowica płonąca

St Helen's pear with creme anglaise and burning plum brandy

Róża wiatrów (150g)

gorzka czekolada, ganache mleczna czekolada i rum, ciastko piernikowo - kakaowe

'Roza Wiatrow' cake with dark chocolate, milk chocolate and rum ganache, gingerbread and cocoa cookies

 

Waniliowy Crème Brullée (150g)

vanilla creme brulee

Dania dla dzieci

Kluski na parze (100g)

konfitura owocowa, śmietana

steamed dumplings, fruit jam, cream 

Naleśniki (100g)

konfitura owocowa, cukier puder

pancakes, fruit jam, powdered sugar

Panierowany filet z kurczaka (300g)

frytki, surówka z marchewki i jabłka

chicken fillet, French fries, carrot and apple salad

 

Spaghetti bolońskie (200g)

spaghetti BoIognese

 

 

Przedsiębiorca uzyskał subwencję finansową w ramach programu rządowego "Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm" udzieloną przez PFR S.A.
stronę zaprojektowała i wykonała firma IT-SONET Sp. z o.o. - Informatyka w biznesie